Om Lysbilleder

Tekstil- og lysinstallationskunstner; Dorte Østergaard Jakobsen, og eksperimenterende arkitekt; Jacob Hilmer, er gået sammen om at skabe unikke lyskunstværker, kaldet: Lysbilleder.

Lysbilleder er både en udsmykning og et stemningslys i rummet. Motiverne tager afsæt i Dortes mangeårige udviklingsarbejder med mønstre og ruminstallationer, inspireret af naturen, og ved specialindretninger af de rum Lysbillederne skal fungere i.

Lysværkerne er kategoriseret i serier, navngivet efter inspirationens naturlige kontekts, der som beskrevet kan være mønstre Dorte finder i overflader og strukturer i naturen, så som sand, vand, isflager, spor og meget mere.

Hvert eneste lysbillede er komplet unikt og de enkelte serier fremstilles i et begrænset oplag.

Lysbillederne er produceret i GreenCast® støbt akrylglas, som er 100% genanvendt og genanvendeligt og af højeste kvalitet. Lyskilden er høj kvalietets LED lys som er totalt flimmerfrit, dæmpbart, med lang levetid og lavt energiforbrug.

Det er muligt at købe Lysbillederne i forskellig størrelse, både til at hænge på væggen, men også til at stå frit i rummet, Lysbillederne kan bruges i det private hjem på kontoret i indgangspartier og vi kan lave helt unikke løsninger og udsmykninger.

Lysbillederne er nemme at montere, der følger samleanvisning, ledning og transformer med til hvert værk.

Kunstner & Arkitekt

Dorte Østergaard Jakobsen har i en årrække skabt lyskunstværker til udstillinger og store bestillingsarbejder, men produktionen har været for omstændig til at udbrede kunstformen til mere tilgængelige værktyper.

Jacob Hilmer har siden 2016 arbejdet i spændingsfeltet mellem arkitektur, design, kunst og teknologi, og har herunder stor interesse i modspillet mellem nye maskinprocesser og traditionelt kunsthåndværk.
”Billedkunsten udvikles i disse år meget ved indførslen af digitale værktøjer og produktionsformer. Det udfordrer praksis og mulighederne, når man ser fra teknologi- og designverdenen ind i kunsten, og omvendt. Med denne tilgang kan man frit bevæge sig mellem digitale og analoge skitserings- og designprocesser, hvilket skaber nye potentialer i den metodiske udvikling og realisering af den kunstnerisk ide, og derved værkets endelige form og virkningskraft”

I forbindelse udstillingen: “Under Over Fladen”, på Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter i Herlev, startede samarbejdet mellem Dorte & Jacob, hvor fordelene ved digitale produktions- og designværktøjer blev afprøvet med stor succes.

Dorte Østergaard Jakobsen, har siden 2008 arbejdet med mønstre fræset i akrylplader, og har hidtil lavet mønstrene med en håndholdt maskine, men siden samarbejdets indgang anvendes digitale produktions- og designteknologier, som gør det muligt både at udbrede variationen og salget.

akryl dorte 1

Dorte Østergaard Jakobsen

Founder, Tekstil- & Lyskunstner

Mig, Dome, Robot_reduced

Jacob Hilmer

Co-Founder, Arkitekt